High tea met henna

Vorige week had collega M ons uitgenodigd op een high tea waarbij wij een hennaversiering konden laten zetten. Het was een supergezellig middag. M dacht dat wij allemaal 6 weken geen eten hadden gehad. Bovendien vreesde ze dat we de zes weken erna geen tijd zouden hebben om boodschappen te doen. Dat was allemaal niet zo, maar wij lieten het ons toch maar aanleunen allemaal. We hebben enorm zitten genieten van alle overheerlijke hapjes die klaarstonden. En aangevuld werden. En nog eens aangevuld werden. Er bleef ook nog wat over. Dat kregen we mee naar huis in twee gebaksdoosjes (twee doosjes per persoon šŸ˜). Voor thuis, net nIet genoeg voor zes weken. Maar wel nog de hele week ruimschoots van gesnoept met zijn tweeĆ«n.

Om beurten mochten we aanschuiven voor de hennabehandeling. Sommige collegaā€™s lieten Ć©Ć©n hand doen, andere twee handen of zelfs twee voeten. De hennamevrouw maakte er prachtige kunstwerken voor Ć©n allemaal anders.

Na het aanbrengen van de hennepzaad moest het eerst een tijd intrekken. Pas als het ging brokkelen, mocht de henna afgespoeld worden met olie. Eerst is de tekening nog lichtoranje, maar na 24 uur was het al een stuk donkerder. En na 48 uur is de kleur het meest intens. Leuk proces om op je eigen handen te volgen

Naast de heerlijke hapjes, de mooie hennaversiering en de gezelligheid, werd de feestvreugde nog verhoogd door Dunja en Dusha. Twee Ć¼berschattige vogels. Ze kwamen na een uurtje wennen gezellig op mijn rug en schouder zitten en ik had ze bijna in mijn fietstassen mee naar huis genomen. Ik dacht nog net op tijd aan Ouranos.

4 gedachtes over “High tea met henna

 1. Er is niets leukers voor een gastvrouw/heer dan dat de gasten zoveel en lekker eten en het erg gezellig hebben. Die vogels zijn leuk, zeg. Wat een mooie kleur witgrijs heeft jouw haar, Hermien.

  Like

   • Het staat je uitstekend, hoor.
    Dat verven ben je een keer zooooo zat. Ikzelf verf allang niets meer en word ook niet grijs (geen opschepperij, zit domweg in onze familie), maar de kapster maakt op mijn hoofd een keer of drie per jaar highlights oftewel lichtblonde streepjes. Dat vrolijkt de saaie boel wat op. Dat bevalt me prima. Drie keer per jaar twee uur bij de kapper (inclusief knippen) breng ik nog wel op šŸ™‚

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s